Twitter – hur funkar det?

Twitter är en social medieplattform som gör det möjligt för användare att kommunicera snabbt och enkelt med varandra. Det finns flera olika sätt att använda Twitter, men de flesta gör det genom att skicka korta meddelanden (kallade ”tweets”) till deras följare. Följare är andra användare som har valt att prenumerera på tweets från en viss person eller organisation. Tweets kan innehålla text, bilder, länkar och videoklipp, och alla tweets är begränsade till 140 tecken.

Det finns två huvudsakliga sätt att hitta intressanta tweets: du kan eithersöka efter nyckelord eller bläddra igenom de tweets som visas i din ”hemflöde”. Hemflödet är den ström av tweets som visas på startsidan av din Twitter-konto; det innehåller tweets från de personer och organisationer du följer, samt rekommenderade tweetar baserat på vem du följer och vilka nyckelord du ofta tweeter om.

Twitter – vad är det?

Twitter är en social mediamjukvara som gör det möjligt för användare att skapa korta meddelanden, kallade ”tweets”, och dela dem med andra användare. Tweets kan innehålla text, bilder, länkar eller video. Twitter är avsedd att fungera som en realtidskommunikationskanal och har blivit mycket populär bland olika grupper av användare, från politiker till celebrities.

Twitter – hur funkar det?

Twitter är en social media-tjänst som lanserades i juli 2006. Tjänsten går ut på att användare skriver korta meddelanden, kallade ”tweets”, vilka kan vara upp till 280 tecken långa. Tweets publiceras på användarens profilsida och kan dessutom visas på andra användares profiler (om de följer den personen). Genom att hashtags (#) sättas framför nyckelord eller fraser, gör man inlägget sökbart för andra användare. Twitter är en av de mest populära social media-plattformarna och har cirka 320 miljoner aktiva användare per månad (januari 2018).

Twitter – varför använda det?

Twitter är ett socialt nätverk som går ut på att användare skriver korta meddelanden, kallade tweets. Dessa kan sedan andra användare följa och läsa. Du kan också följa olika personer, företag eller organisationer på twitter. När du gör detta visas deras tweets ofta högst upp i din feed. Twitter är en bra plattform för att snabbt dela med sig av information och nyheter till många människor samtidigt. Det finns också flera olika appar som gör det möjligt att använda twitter på olika sätt, till exempel Tweetdeck och Hootsuite.

Twitter – tips för att börja

Twitter är ett socialt nätverk som låter användare att skicka korta meddelanden, kallade ”tweets”, till deras följare. Tweets kan innehålla text, bilder, video och/eller ljud. Twitter är en av de mest populära sociala nätverken i världen, med mer än 320 miljoner aktiva användare per månad.

Det finns massor av olika saker man kan göra på Twitter, men här är några tips för dig som vill börja:

1. Registrera ett konto: Gå till twitters hemsida och registrera ett konto genom att fylla i dina personuppgifter. Du behöver bara använda en giltig e-postadress och välja ett lösenord.

2. Börja följa: Efter du har registrerat ett konto kan du börja följa andra Twitter-användare genom att gå till deras profilsidor och trycka på ”follow”-knappen. Du kan också leta upp intressanta personer/företag/organisationer att följa genom Twitter’s ”sugger”funktion (under fliken ”Who to follow”). Sugger ger dig personligt anpassade rekommendationer baserat på vem du redan följer samt din plats och webhistorik (om du surfar in på twitter.com).

3. Skriv egna tweets: Naturligtvis vill du inte bara titta på andras tweets – utan självklart skriva egna! Först måste du hitta den ruta dit man skriver sina tweets (på twitter hemsidan ser den ut som en vit ruta med blixtrande symbol i botten). Sedan är det bara fantasin som sätter gränserna – man kan tweeta precis vad som helst; fritydtext om ens dag, tankar & idéer , spelmeddelanden fritt fram! Man anger dock alltid max 140 teckens per tweet . Detta beror dels pga teknisk begränsning men funkar även bra ur usability aspekt dvs det underlaktar snabbheten hos twitteratt anvender sig av mycket concise (och dvs ofta effektiva) meddelanden istf langa historier

Twitter – vanliga frågor och svar

Twitter är en online-tjänst som gör det möjligt för användare att skicka korta textmeddelanden, kallade tweets. Tweets kan innehålla bilder, länkar och andra media. Twitter är ett snabbt och effektivt sätt att dela nyheter, idéer och tankar med vänner och bekanta.

En av de stora fördelarna med Twitter är att det ger dig möjlighet att hålla kontakten med dina vänner och bekanta på ett mycket enkelt sätt. Du behöver inte installera någon programvara eller app – du kan bara gå till twitter.com i webbläsaren på din dator eller mobiltelefon och logga in med ditt användarnamn (eller email-adress) och lösenord.Twitter har blivit mycket populärt under de senaste åren, och det finns nu miljoner av användare runtom i världen. Om du vill veta mer om Twitter, titta på deras ”Vanliga frågor & Svar” (FAQ)-sida: https://support.twitter.com/articles/20170514

Kategorier: