Starta blogg på WordPress med denna guide

Starta blogg på WordPress med denna guide: WordPress är ett av de mest populära verktygen för att starta en blogg. Det är mycket användarvänligt och ganska enkelt att installera. Följ denna snabba guide för att komma igång.

1. Gå till wordpress.com och registrera ett konto. Du behöver bara ange ditt namn, e-postadress och välja ett lösenord. Klicka sedan på ”Skapa konto”.
2. Nästa steg är att välja vilken typ av webbplats du vill skapa – en personlig blogg, en affärswebbplats eller något annat. Välj sedan ”Blogg” och klicka på ”Fortsätt”.
3. Nu behöver du välja det domännamn som ska vara din bloggs adress (exempelvis www.example.com). Om det domännamnet du vill ha redan är upptaget kan du prova att söka igen med andra alternativ, eller så kan du välja ett annat domännamn helt och hållet. Naturligtvis kan du alltid byta domän senare om du inte är helt nöjd med det första valet du gjorde!
4. Efter att ha valt domänen skall du välja vilket abonnemang som passar dig bäst (gratis, premium eller business). LÄs mer information om olika abonnemangsalternativen innan du gör ditt val – men titta inte för mycket pÃ¥ detaljer nu, det g  can alltid upgrade your subscription later if you need to!
5 . Nu ´re nearly ready to launch your new WordPress site – but before you do, there are a few more things you should do first: set up your permalinks (this is how your URLs will look), choose a theme for your site and write your first post!

Börja med att skapa ett konto på WordPress.com

Börja med att skapa ett konto på WordPress.com. Gå sedan till startsidan och välj den blåa knappen som säger ”Skapa nytt inlägg”. Denna knapp finns längst upp till höger på sidan. När du trycker på den kommer du att omdirigeras till en ny sida där du kan börja skriva ditt inlägg. På denna sida finns det olika alternativ för hur man formaterar texten i sin post, samt olika verktyg för att ladda upp bilder och filmer.

Gör sedan din blogg unik med ett tema och en design som passar just dig

En blogg är unik på många olika sätt, men det finns några grundläggande saker som du kan göra för att göra din blogg mer unik. Först och främst bör du välja ett tema för din blogg. Detta kommer att hjälpa dig att skapa innehåll som passar in i ditt tema och gör det lättare för dina läsare att navigera på din blogg. Du bör också titta på designen av din blogg och se till att den passar till ditt tema. En bra design kommer inte bara se bra ut, den kommer också underlätta navigationen på din blogg.

Lägg till innehåll som dina läsare kommer att gilla, exempelvis text, bilder och video

För att göra din blogg mer intressant för dina läsare, se till att lägga till innehåll som de kommer att gilla. Detta kan innefatta text, bilder och video. Se till att du regelbundet uppdaterar din blogg med nytt material så att dina läsare har något nytt och intressant att ta del av. Om du håller fast vid ett tema eller en niche, kan detta också vara ett bra sätt att hålla dina läsare engagerade.

Använd plugins för att ge din blogg extra funktioner och möjligheter

Det finns ett antal olika plugins som du kan använda för att ge din blogg extra funktioner och möjligheter. Vissa av dessa är gratis, medan andra kostar pengar. De flesta plugins är tillgängliga för WordPress, men det finns även en del för andra bloggplattformar.

En av de mest användbara och populära plugins är Yoast SEO, som hjälper dig att optimera din blogginlägg för sökmotorer. Det finns också ett antal olika plugins för sociala medier, såsom ShareThis och AddThis, som gör det enklare att dela dina inlägg på Facebook, Twitter och andra sociala nätverk. Andra populära plugins inkluderar Gravity Forms, WP Super Cache och Jetpack.

Sprid ordet om din nya blogg genom sociala medier och andra online-kanaler

Hagel och regn, åska och blixtar. Mörkret faller som en tung kappa över staden. Gata efter gata dras in i natten, som ett sugande svart hål. Endast de starka strålkastarna av bilar pryder mörkret med sin bleka sken. På trottoarerna lyser upp bright reklamer från butiker och restauranger, men deras glittrande sken kan inte motstå den kommande natten. När allt är mörkt och stilla, bara det susande ljudet av regnet i gatorna hörs, då är det som om staden andas ut en suck av resignation. Ingen rör sig ute nu, alla har tagit skydd inomhus från vädrets ilska. Men jag vet att det finns liv ute i mörkret, levande varelser som cirkulerar i de tomma gatorna under de svarta molntrackerna. Jag ser dem ibland när jag sitter vid fönstret på min lilla lägenhet på toppen av ett hus i centrala Stockholm – smygande figurer med hoodies uppdragna över huvudet som snabbt passerar förbi under gatlampornas diffusa sken.”

Kategorier: