Pinterest – inredning, recept och modeinspiration

Pinterest är en fantastisk plats för inspiration när det kommer till inredning, recept och mode. Man kan hitta idéer för alla olika smaker och behov. Oavsett om man letar efter en ny outfit till jobbet, tips på hur man inreder sitt hem eller bara vill se nya recept, finns det alltid något att upptäcka på Pinterest. Dessutom är det roligt att bläddra runt och se vad andra har lagt upp. Ibland hittar man verkligen guldkorn som man aldrig skulle ha hittat annars!

Inredning på Pinterest – de bästa tipsen och inspirationen!

När du ska inreda ditt hem är det en bra idé att ta inspiration från olika stilar och inredningsidéer. Pinterest är ett fantastiskt ställe att göra det på, för här finns massor av olika tips och idéer som du kan använda dig av. Du kan söka på olika nyckelord för att hitta precis den typ av inredning som du letar efter, och sedan spara de bilderna som inspirerar dig mest i egna album. På så vis har du alltid en bra referens när det är dags att shoppa eller inreda hemma. Oavsett om du letar efter inspiration till hela rummet eller bara vill ha tips på smådetaljer, så finns det garanterat något för dig på Pinterest!

Recept på Pinterest – hitta dina nya favoriter!

På Pinterest finns det mängder av recept från hela världen. Där kan man hitta nya favoriter och experimentera med nya smaker. Man kan söka på olika kategorier och ingredienser för att hitta det perfekta receptet för just den occasionen. Oftast finns det bilder på de olika recepten, vilket gör det enkelt att se om det är något man vill prova eller inte. De flesta recept är enkla att följa och ganska snabba att tillaga, vilket passar perfekt för de busybodies som inte har alltför mycket tid på sig. Självklart kan man alltid anpassa receptet efter egna preferenser – byt ut en ingredient mot another, tillsätt lite mer kryddor eller grönsaker – the possibilities are endless!

Modeinspiration från Pinterest – följ dina favoritbloggers och stylister!

Modeinspiration från Pinterest – följ dina favoritbloggers och stylister!

Pinterest är känt som en av de mest populära plattformarna online för att dela bilder. Men det är inte bara en sida för att spara recept eller inredningsidéer, utan det är också fullt av modeinspiration. Detta gör det till den perfekta resursen för fashionistas som vill hitta nya idéer och trendiga outfitkombinationer.

En av de bästa sakerna med Pinterest är att du kan följa dina favoritbloggers och stylister. Detta ger dig direkt tillgång till deras senaste inlägg och outfitbilder, så att du alltid kan vara uppdaterad med vad som är inne på modescenen. Du kan även använda Pinterests algoritmiska funktioner för att se fler liknande bilder, om du hittar något du gillar particularly well.

5 användbara tips för att använda Pinterest som inredningshjälp!

Bilder och inredningstips på Pinterest är något som många använder sig av, inte bara för inredningsinspiration utan också för att planera sina egna hem. Här är fem tips på hur du kan använda Pinterest i din inredningsplanering:

1. Skapa olika ”bord” med inspiration från olika rum. Detta gör det enklare att hitta detaljer och idéer till just ditt rum, istället för att bli distraherad av andra fina saker.

2. Använd filtreringen på sökningar för att snabbt och enkelt hitta bilder med exakt det du letar efter – t ex storlek, material eller kategori.

3. Ladda ner appenPinterest Lenssom gör att du kan ta bilder på saker i verkligheten (tex i butiker) och sedan få träffar på liknande produkter som finns tillgängliga online. Detta är perfekt om man vill ha lite mer information om något man redan gillar eller bara se fler alternativ.

4. Gilla (och spara!) flera bilder ifrån samma person/butik/hemsida i rad – denna algorithm ger ofta bra rekommendationer på andra intressanta saker man annars kanske hade missat. Detta funkar även tvärtom – unlike de flesta andra sociala medier, minskar antalet gillade/sparede bilderna relevansen av personens/butikens/hetesidans framträdande hos dig (och alltså deras chans till exponering). Snygg layout och regelbundna uppdateringar räknas dock fortfarande som positiva aspekter vid algoritmisk ranking!

5. Om du har svaret pinterest men inte helt vet hur det fungerar: logga in via webbläsaren Chrome(eller ladda ner appen), gör instagram-registreringen(om inget redan finns gjort) > tryck tre prickar uppe till höger> Installs / More tools / Extensions > Söker efter ”pin it button”> Installera > Klart! Nu finns knappen ”Pin it” under alla bilder som visas i feeden, vilket underlättrar sparandet av favoriter 🙂

Hur du hittar recept, mode och inredning på Pinterest – en guide för nybörjare

Pinterest är ett socialt nätverk som låter användare dela och spara bilder (s.k. ”pins”) på olika teman, från mode till inredning och recept. En av de stora fördelarna med Pinterest jämfört med andra sociala nätverk är att det är mycket enkelt att hitta intressanta pins, eftersom man kan söka efter specifika teman och se pins som har lagts upp av andra användare i sin ”feed”.

För nybörjare kan det dock vara svårt att navigera i alla de olika kategorierna och find the perfect pin. Här kommer därför en snabb guide för hur du hittar recept, mode och inredning på Pinterest:

1) Sökfunktionen: Den finns längst upp till vänster på startsidan och gör det möjligt för dig att söka efter specifika teman. Exempelvis om du vill hitta recept på vegetarisk mat, skriver du bara in ”vegetarisk mat” i sökrutan och trycker enter. Detta kommer att visa dig alla pins som matchar ditt sökkriterium.

2) Kategorier: Om du scrollar ner på startsidan ser du olika kategorier (som ”Mode”, ”Inredning” etc.). Genom att klicka på en av dessa kategorier kan du bli inspirerad av pins som har lagts upp under den senaste tiden.

3) Anslagstavlor: En annan bra funktion är Anslagstavlor, som gör det möjligt för användare att samla pins under olika teman (som ”Recept”, ”Inspirerande mode” etc.). Du kan either search for specific boards or browse through the ones that are featured on the homepage.

Kategorier: