Instagram – ett nytt sätt att dela bilder

Instagram är ett fotobaserat socialt nätverk som lanserades i oktober 2010. Det går ut på att användare skapar och delar egna bilder, oftast med hjälp av en mobiltelefon. De flesta bilderna på Instagram är tagna med en smarttelefon och redigerade med hjälp av olika filter innan de laddas upp till tjänsten. Några av de mest populära funktionerna på Instagram är hashtags (söktaggar), geotagging (möjlighet att lägga till information om var man tog bilden) och instagramstories (korta filmer som försvinner efter 24 timmar).

Instagram – en ny plattform för bilddelning

Instagram är en ny plattform för bilddelning som lanserades i oktober 2010. Den har snabbt blivit mycket populär, och idag används den av fler än 80 miljoner människor världen över. Instagram gör det möjligt att enkelt ta och dela bilder med andra användare, samtidigt som man kan använda olika verktyg för att redigera sina bilder.

Instagram – en snabb och enkel way to dela dina bilder

Instagram är en snabb och enkel way to dela dina bilder. Du kan ladda upp bilder från din mobiltelefon eller dator, och du kan använda hashtags för att hitta andra som har intressanta bilder. Du can också follow other people on Instagram, and they will show up in your feed. When you find a picture that you like, you can heart it or leave a comment.

Instagram – ett sätt att kommunicera med vänner och familj

Instagram är ett företag och en applikation som gör det möjligt för användare att ta foton, lägga till filter och dela dem på sociala medier. Applikationen är gratis att ladda ner och använda, och finns tillgängligt på både iOS- och Android-plattformar. Företaget grundades 2010 av Kevin Systrom och Mike Krieger, och har sedan dess vuxit exponentiellt; idag har Instagram cirka 700 miljoner aktiva användare per månad från hela världen.

Applikationen är unik jämfört med andra sociala medier som Facebook eller Twitter, i den mening att den inriktar sig enbart på fotografier (och kortare videoklipp). Användarna kan ladda upp sina egna foton eller titta på andras gallerier, samtidigt som de kan gilla, kommentera eller dela andras inlägg. I likhet med andra social media-appar ger Instagram användarna även möjligheten att skapa privata profiler om man så önskar – detta gör det perfekt för personer som vill hålla sina gallerier mer privat.

Det finns flera olika saker som gör Instagram unikt – bland annat dess tydliga inriktning på visuell content (som naturligtvis lockar fram creative souls), enkelheten i dess design (vilket bidrar till en intuitiv användarupplevelse) samt den enorma global reach it has lyckats skapa via sin mobilfokuserade plattform. Dessa aspekter tillsammans har bidragit till Instagrans snabba expansion sedan starten 2010 – från bara 30 000 aktiva användare i december that year till over 700 million active users per month today.

Instagram – ett sätt att upptäcka nya intressen

Instagram är ett socialt nätverk som lanserades i oktober 2010. Dess främsta syfte är att dela foton och korta videos. Instagram används av många olika typer av personer, från olika länder och med olika intressen. Det är en plattform där användare kan följa andra användares inlägg och gilla och kommentera dem.

En av de stora fördelarna med Instagram är just det breda utbudet av intressanta profiler man har tillgång till. Genom att följa flera olika personer med olika intressen kan man snabbt upptäcka nya saker man gillar eller vill veta mer om. Detta gör det enkelt att hitta nya intressen, både generellt men också specifikt inom vissa områden – allt från mode till matlagning, träningstips till reseinspiration. Man behöver bara skrolla igenom sin feed för att se alltifrån fantastiska bilder på exotiska resmål till smarriga recept på hemlagad mat – alltsammans från personer som delar samma passion som en själv!

Instagram – ett nytt sätt att dela bilder

Instagram är ett fotobaserat socialt nätverk som lanserades i oktober 2010. Instagram tillåter användare att ta bilder, lägga till filter och dela dem på olika sociala medieplattformar såsom Facebook, Twitter och Flickr. Sedan starten har Instagram vuxit snabbt och hade över 80 miljoner aktiva användare per januari 2013.

Det finns många skäl till varför Instagram har blivit så populärt. För det första är det enkelt att använda; du tar en bild med din smartphone, laddar upp den på Instagram och kan sedan applicera ett av de många olika filtren som finns tillgängliga. Dessa filtre gör att dina bilder ser mer professionella ut oavsett om du använder en vanlig mobiltelefon eller en high-end kamera.

För det andra ger Instagram dig möjligheten att dela dina bilder med vänner och familj på ett enkelt sätt. Du kan välja att göra dina bilder offentliga eller bara dela dem med de personerna du väljer via privatmeddelande. Det finns även möjlighet att följa andra användares tidslinjer för att se deras senaste bilder, liknande Facebooks flöde.

Till slut handlar mycket av Instagrrams popularitet om communityn av användare som har byggts upp runtomkring plattformen; hittills harInstagram gett mig chansen att trÄffA massor av intressanta mÄnniskor frÅn hela VÄrlden som alla Delar min passion för Fotografering!

Kategorier: