Hur du använder Illustrator för att skapa website-ikoner och grafik

Illustrator är ett av de mest populära programmen för att skapa grafik och ikoner till webbsidor. Det finns många olika sätt att använda Illustrator för att skapa website-ikoner och grafik. Här är några enkla steg som du kan följa:

1. Öppna Illustrator och välj det verktyg du vill använda för att skapa din ikon eller grafik. Du kan välja mellan pensel, linje, rektangel, ellips eller polygonverktygen.

2. Välj sedan hur stor ikonen eller grafiken ska vara genom att välja lämplig storlek på verktyget i verktygsfönstret.
3. Klicka sedan på den del av canvasen dit du vill placera ikonen eller grafiken och börja rita upp den med hjälp av valt verktyg.
4. Fortsätt rita tills du är nöjd med resultatet och klicka sedan på ”File” > ”Export” > ”Export As” för att exportera din fil till lämplig format (png, jpg, etc.).

Så här använder du Illustrator för att skapa website-ikoner och grafik

En av de stora fördelarna med att använda Adobe Illustrator CS6 är den enorma mängden verktyg och effekter som finns tillgängliga. Med detta program kan du skapa mycket detaljerade ikoner och grafik, samtidigt som du inte behöver vara en expert på design eller kodning. En av de saker jag gillar allra bäst med AI är just hur lättanvänt det är – trots alla dess funktioner och möjligheter. I den här artikeln tänkte jag gå igenom några basic-steg för att illustrera hur man skapar website-ikoner i AI.

De bästa verktygen i Illustrator för website-ikoner och grafik

Illustrator är ett populärt program för att skapa grafik och ikoner till webbplatser. Det finns många verktyg som du kan använda för att skapa professionellt utseende ikoner och grafik. Här är några av de bästa verktygen i Illustrator för website-ikoner och grafik:

1. Pen tool: Detta är ett grundläggande verktyg som finns i alla versioner av Illustrator. Det gör det enkelt att skapa precisa linjer, former och figurer. Med pen tool kan du enkelt skapa snygga ikoner med exakta proportioner.

2. Shape tools: Dessa verktyg gör det möjligt att skapa olika typer av former, såsom cirklar, rektanglar, polygoner etc. De flesta shape tools har flera alternativ för storlek, rotation och andra egenskaper, så du kan enkelt anpassa dem efter dina behov.

3. Pathfinder panelen: Pathfinder panelen innehåller olika verktyg för att manipulera former och objekt i Illustrator. Med hjälp av dessa verktyg kan du göra komplexa former genom att kombinera flera mindre objekt eller ta bort delar av objekt som inte behövs längre. Pathfinder panelen är mycket användbart för att skapa unika ikoner och grafik till webbplatser.

Tips på hur du använder Illustrator för website-ikoner och grafik

I Illustrator kan du skapa website-ikoner och grafik med hjälp av olika verktyg och effekter. Med verktyget Pencil tool (P) kan du enkelt rita och skapa former. Verktyget Shape Builder tool (Shift+M) gör det möjligt för dig att snabbt bygga upp complexa former genom att dra över flera objekt. För att lägga till text på en bild eller ikon använder du Type tool (T). Du kan även lägga till olika effekter på texten som drop shadow, stroke eller bevel and emboss. Om du vill göra bilden eller ikonen mer intressant kan du lägga till gradienter, mönster eller filter.

Tricks i Illustrator för website-ikoner och grafik

Det finns flera saker du kan göra för att få dina website-ikoner och grafik att se mer professionella ut. En av de enklaste sakerna du kan göra är att använda verktyget ”Pen tool” i Illustrator. Med detta verktyg kan du skapa noggranna linjer och former, som annars inte hade varit möjliga att göra med andra verktyg.

Du kan också lägga till text på dina ikoner och grafik. Detta är bra om du vill ha kortare texter på knappar eller länkar, eller om du vill ha en logotyp på din webbplats. För att lägga till text väljer du bara ”T” -verktyget i Illustrator och börjar skriva den texten du vill ha. Du kan sedan flytta texten runt med musen eller använda något av de andra verktygen för att formatera den som du önskar.

Knepen i Illustrator för att skapa website-ikoner och grafik

När man skapar ikoner och grafik för webben är det viktigt att tänka på storleken och formatet. Man vill inte att bilderna ska vara för stora eller för små. Dessutom måste de vara i ett lämpligt format, så att de kan användas på olika webbsidor.

Det finns flera olika sätt att göra detta i Illustrator. Först och främst måste man starta med en ny dokument (File>New). Denna dialogbox kommer upp:

I denna box anger du storleken på din canvas, vilket är ytan som du ritar på. Du kan antingen välja en fast storlek, som A4 eller US Letter, eller så kan du ange egna mått. Det är vanligtvis lättast att bara välja en av de förinställda storlekarna.

Dockymus knep! Om du vill ha exakta mått på din canvas (och dina objekt), gör följande: Stoppa in den aktuella sidan från webbläsaren (eller filen) som du vill ha ikonen/grafiken ifrån. Gör sedan ”View>Fit Page in Window”. Nu ser du precis hur stort det aktuella objektet är – använd sedan samma mått i din nya dokument-box! Praktiskt va? 😉

Nu när vi har vackert Canvas installetad – hur gör vi dess objekten? Jo, det finns tvillingar funktioner i verktygetshuvudet (uppe till vänster): Pencil och Paintbrush verktygen. De ser ut ungefär likadana men fungerar lite annorlunda – testa bÃ¥da och se vilket som passar dig bäst! Jag personligen brukar oftare Paintbrush verktyget eftersom jag tycker det ger mig mer kontroll över min linje-art.

Kategorier: