Hur använder jag verktyget Google Search Console?

För att använda Google Search Console behöver du först registrera ett konto. Detta gör du enkelt genom att logga in med ditt Google-konto. När du har gjort detta kan du börja ladda upp din webbplats.
När webbplatsen är uppladdad måste den verifieras av Google. Detta görs på olika sätt, men den vanligaste metoden är att ladda ner en fil från Googles servers och placera den i rotmappen på din server.
Nu är webbplatsen klar för användning av Search Console! Du kan nu börja analysera trafiken till din hemsida och se hur många som hittar din sida via Googles sökmotor. Det finns massor av olika inställningar och alternativ i verktyget, så ta dig tid att utforska allt detta innan du börjar använda det fullt ut.

Hur lägger jag till min webbplats i Google Search Console?

Först och främst, ladda ner och installera Google Search Console-verktyget på din dator. Detta verktyg hjälper dig att kommunicera med Googles sökmotor och öka din webbplatsens synlighet. När du har installerat programmet, starta det och logga in med ditt Google-konto. Klicka sedan på ”Lägg till ny webbplats” knappen och följ anvisningarna för att lägga till din webbplats i programmet.

Hur tar jag bort min webbplats från Google Search Console?

Om du vill ta bort din webbplats från Google Search Console så gör följande:

1. Gå in på sidan ”Alla webbplatser” i konsolen.
2. Klicka på ikonen med tre prickar bredvid webbplatsen som du vill ta bort och välja ”Ta bort webbplats”.
3. Bekräfta att du vill ta bort webbplatsen genom att klicka på ”OK”.

Hur ändrar jag inställningarna för min webbplats i Google Search Console?

Först och främst, logga in på Google Search Console med ditt Google-konto. Klicka sedan på ”Webbplatser” i menyn längst upp till vänster och välj din webbplats (om du inte redan är på startsidan för den). På startsidan för din webbplats kommer du att se en rad olika alternativ; klicka på ”Inställningar” längst ner till höger.

I Inställningarna kan du ställa in vilken språkinställning som ska användas för din webbplats, samt vilket land eller region som den är mest relevant för. Dessa inställningar gör det möjligt för Google att ge mer relevant information till användare som söker efter nyheter om ditt land/region och/eller språk. Du kan också ställa in hur ofta du vill att Google ska crawl:a din webbplats – detta är antingen manuellt (dvs. du anger när Googles bot ska besöka din webbplats), eller automatiskt (dvs. Googles bot avgör själv när den ska besöka din webbplats). Automatisk crawling rekommenderas, eftersom det gör det möjligt för eventuella ändringar på din webbplats att visas snabbare i Googles sökresultat.

Vad är användbart att veta om Google Search Console?

Det finns många användbara saker att veta om Google Search Console, en gratis tjänst som ger webmasters verktyg för att analysera och hantera sin webbplats. Det är ett bra ställe att börja om man vill lära sig mer om hur Google indexerar och rankar webbsidor. Genom att använda dessa verktyg kan man se till att ens webbplats är optimerad för sökmotorer och uppfyller alla krav som ställs.

Var finner jag mer information om Google Search Console?

Google Search Console är ett verktyg som tillhandahålls av Google för webmasters. Det ger webmasters möjlighet att kontrollera hur deras sidor visas i Googles sökresultat. Verktyget innehåller också en funktion för att skicka information till Google om eventuella problem med en webbplats. Mer information om Google Search Console finns på https://support.google.com/webmasters/?hl=sv#topic=3404779

Kategorier: