5 gratis och bra webbredaktörer för nybörjare

Det finns ett par olika gratis webbredaktörer för nybörjare som är väldigt enkla att använda. Dessa redaktörer gör det möjligt för vem som helst att skapa en professionell hemsida utan att behöva lära sig kodning eller design. Här är fem av de bästa webbredaktörerna för nybörjare:

1. Wix – Wix är en av de mest populära och enkla webbredaktörerna på marknaden. Det erbjuder drag-and-drop-funktioner, massor av templates och ett mycket intuitivt gränssnitt. Det finns också en mobilapp så du kan redigera din hemsida från din smartphone eller surfplatta.

2. Weebly – Weebly är lika lättatt använda som Wix, med drag-and-drop-funktioner och flera hundra templates tillgängliga. Du kan prova Weebly gratis i 14 dagar innan du behöver uppgradera till deras prissatta planer.

3. Jimdo – Jimdo har två olika redigeringslägen: ”Guiden” som leder dig steg för steg igenom processen med att bygga din hemsida, och ”Jimdo Dolphin” som ger dig mer frihet att experimentera med layouts och innehållstyper. De flesta Jimdo-funktionerna är gratis, men det finns betalade abonnemang om du vill ha access till premiumtemplates och andra funktioner.

4 .Webnode – Webnode erbjuder tre olika typer av redigeringslägen: ”Basic”, ”Advanced” (som ger dig mer flexibilitet när det gäller design) samt ”Code” (som gör det möjligt för avancerade användare att ladda upp sin egna HTML/CSS). De flesta funktionerna är gratis, men det finns vissa begränsningar i hur mycket lagring och trafik du kan ha på din gratis hemsida. En annan bra sak med Webnode är att all data lagras på sina egna servrar i Europa, vilket innebär betydligt högre sécurité jämfört med andra molntjänster frÃ¥n USA .
5 .Yola – Yola har ett intuitivt gränssnitt som gö r det enkelt fö r nybö rjare at bygga sin fö rs ta hemsida . Du kan væ la mellan et utvalg ferdiglagde maler for »drag and drop« – editor , eller bruke Yolas prisbelønteSitebuilder Pro verktø y for »point and click« – editing . Yola tilbyder gratis nettsider med lav traffikk , men for mer profesjonelle funksjoner , mÅ du oppgradere til et betalt abonnement

WordPress

WordPress är en open source-plattform för bloggar och webbplatser. Det finns två olika versioner av WordPress: WordPress.com och WordPress.org. WordPress.com är en gratis tjänst som erbjuds av Automattic, medan WordPress.org är den fri programvaruversionen som man kan ladda ner och installera på sin egen webserver. Båda versionerna har sina egna fördelar och nackdelar, men det är ofta rekommenderat att använda den senare om man planerar att starta en seriös blogg eller webbplats.

Det finns hundratals olika teman (designmallar) och tusentals plugins (tilläggsfunktioner) tillgängliga för både gratis och kostnadsfritt, vilket gör det möjligt för vem som helst att skapa en unik hemsida med mycket små resurser. Dessutom kan man med hjälp av RSS-feeds prenumerera på innehåll från andra webbplatser, vilket gör det möjligt att snabbt uppdatera din egen hemsida med relevant information utan behovet av att logga in och lägga till nytt material manually.

Joomla

Joomla är ett gratis och open source content management system (CMS) som används för att bygga webbsidor och -applikationer. Det är skrivet i PHP och har en mycket flexibel arkitektur som gör det lätt att anpassa sig till olika behov. Joomla! innehåller allt du behöver för att skapa en professionell hemsida, blogg eller butik, så det är perfekt för både nybörjare och experter.

Drupal

Drupal är ett open source-innehållshanteringssystem (CMS) som används av tusentals webbplatser världen över. Drupal är känt för sin flexibilitet och mångsidighet – det kan användas för allt från enkla bloggar till komplexa webbportaler. Drupal har ett mycket aktivt utvecklar- och användargemenskap, och det finns massor av tillgängliga teman, moduler och verktyg för att göra din Drupal-webbplats precis som du vill ha den.

Tumblr

Tumblr är en social plattform som låter användare dela text, bilder, video och andra innehåll. Plattformen tillhandahåller också ett API (Application Programming Interface) som gör det möjligt för tredje part att integrera Tumblr-funktioner i andra webbplatser. Tumblr har cirka 200 miljoner användare per månad och räknas som en av de 20 största webbplatserna i USA.

Blogger

Det finns många olika typer av bloggar. Det kan vara personliga bloggar som handlar om livet, fritidsintressen eller tankar och åsikter. Men det finns också mer professionella bloggar som handlar om ett visst ämne eller en bransch. En bloggare är någon som skriver inlägg i en blogg, ofta regelbundet. Många bloggare har flera tusen läsare och det finns möjlighet att tjäna pengar på sin blogg, antingen genom annonser eller sponsring. Bloggar är en mycket populär kommunikationsform idag, både bland privatpersoner och företag.

Kategorier: