5 fel du gör när det gäller sökmotoroptimering av din blogg

Sökmotoroptimering är en viktig del av varje blogg. Genom att göra lite efterforskning och använda de rätta verktygen kan du snabbt se resultat i form av fler besökare på din blogg. Dock finns det några vanliga misstag som många gör när det kommer till sökmotoroptimering, vilket kan resultera i mindre trafik och därmed färre läsare. Här är 5 fel du gör när det gäller sökmotoroptimering av din blogg:

1. Du viker undan alltför mycket information bakom betalväggar
2. Du använder inte långsiktiga strategier för SEO
3. Du hoppar över grundläggande on-page SEO
4. Du ignorerar användarupplevelsen
5. Du ser inte till helheten

Du söker inte efter lämpliga nyckelord

Söker du efter lämpliga nyckelord är det viktigt att du förstår vilken typ av sökord som passar din webbplats. Detta innebär inte bara att använda de rätta orden, utan också att se till att dessa ord finns i de rätta positionerna på din webbplats. Det finns flera olika typer av nyckelord:

Branded Keywords: Dessa är nyckelord som innehåller ditt varumärkesnamn eller andra variationer av detta (exempelvis ”Nike shoes” eller ”iPod”). Brandade sökord är vanligtvis mycket trafikerade, men det kan också vara svårt att ranka för dem om du inte redan har etablerat dig som en aktör på marknaden.

Generic Keywords: Dessa är allmänna termer eller fraser som ofta används i sökmotorer (exempelvis ”skor” eller ”musik”). De flesta webbplatser bör ha en bra mix av allmänna och mer specifika sökord för bästa resultat.

Long-Tail Keywords: Dessa är långa och mer specifika fraser (exempelvis ” billiga Nike skor online”). Long-tail-nyckelord brukar ge mindre trafik, men konverterar oftare till faktiska kunder/prenumeranter/laddningar etc., eftersom de besökare som hittar din sajt via dessa fraser redan vet exakt vad de vill ha.

Du använder inte Google Analytics

Det finns flera olika anledningar till varför man inte använder Google Analytics. En av de vanligaste är att man inte vill att Google ska spåra ens aktivitet på nätet. Det är helt förståeligt eftersom Google vet mycket om oss redan och vi vill inte att ytterligare information ska hamna hos dem. Dessutom finns det andra sökmotorer som inte samlar in lika mycket data om användarna som Google gör, så det kan vara en bra idé att byta till en av dessa istället.

Du bloggar för mycket eller för lite

Det finns olika åsikter om hur mycket man ska blogga. Vissa personer tycker att det är bra att blogga ofta, medan andra personer tror att det är bättre att bara blogga ibland. Jag tror inte att det finns ett rätt eller fel svar på frågan, utan det beror helt på vad du vill uppnå med din blogg. Om du bara vill ha en plats där du kan dela dina tankar och idéer med andra, så spelar det kanske inte så stor roll hur ofta du bloggar. Men om du vill bygga upp en större läsarskara och göra din blogg till en mer professionell verksamhet, då rekommenderar jag att du bloggar regelbundet och håller ett fast schema. Detta innebär dock inte att du måste blogga varje dag – ibland räcker det med 2-3 inlägg i veckan. Det viktiga är att hitta en balans som passar dig och din lifestyle.

Dina inlägg är för korta eller för långa

Dina inlägg på den här bloggen är antingen för korta eller för långa. Detta beror på det faktum att du inte verkar ha någon konsekvens i hur mycket text du skriver. Ibland skriver du bara en mening eller två, och ibland skriver du långa stycken på flera sidor. Detta gör det svårt för läsaren att veta vad de kan förvänta sig från ditt inlägg, och det kan leda till frustration.

Det finns ingen regel som säger hur långt ett blogginlägg bör vara, men det är oftast bäst att hålla sig till en mer jämn nivå. Det betyder inte att alla dina inlägg måste vara exakt likadana i längd, men det betyder att du borde ha en ungefärlig idé om hur mycket text du vill inkludera i varje inlägg. Detta gör det enklare för din publik att veta vad de kan förvänta sig från ditt bloggande, och det minskar risken för frustration.

Du använder fel titel på dina inlägg

Du använder fel titel på dina inlägg. Det är viktigt att du använder en relevant och intressant titel på dina inlägg för att få fler läsare. Om du bara skriver ”Inlägg” eller ”Nytt inlägg” så kommer ingen att bry sig om att läsa det. Du måste försöka titta på din blogg från en potentiell läsares perspektiv och titta på hur du kan locka dem till att läsa ditt innehåll. Var kreativ med titlar och se till att de är i linje med det du skriver om i din bloggpost.

Kategorier: