5 enkla tips för bättre sökmotoroptimering av din e-handel

För bättre sökmotoroptimering av din e-handel finns det fem enkla tips du kan följa. För det första är det viktigt att ha en användarvänlig och responsiv webbplats. Detta innebär att webbplatsen ska vara lättnavigerad och snabb att ladda. För det andra är unika och intressanta produktbeskrivningar viktiga, som gör att kunderna hittar just dina produkter när de söker efter dem online. Det tredje tipset är bra bilder, som visar produkterna på ett tilltalande sätt. Ett fjärde tips är relevanta och intressanta blogginlägg, som lockar besökare till webbplatsen. Slutligen är det viktigt med god kundservice, som gör att kunderna vill handla hos just dig igen.

Var noggrann med ditt nyckelord och använd dem ofta

Det är viktigt att du väljer dina nyckelord med omsorg. De bör vara relevanta för det du skriver om, och de bör användas ofta. Detta gör det lättare för sökmotorer att hitta din sida, och det ökar chansen att många människor kommer att se den.

Skapa en bra titel på din e-handel som innehåller ett eller flera av dina nyckelord

En bra titel på din e-handel är viktig för att rankas högt i sökmotorerna. En bra titel innehåller ett eller flera av dina nyckelord och gör det enklare för kunderna att hitta dig.

Beskriv alla produkter som du säljer på din e-handel så att sökmotorerna kan indexera dem ordentligt

För att sökmotorerna ska kunna indexera dina produkter på ett bra sätt är det viktigt att du beskriver dem ordentligt. Ge alla produkter en unik titel och beskrivning, använd gärna relevanta sökord i titeln och beskrivningen. Var noggrann med att ange storlekar, färger och andra egenskaper som gör varje produkt unik. Ladda även upp bilder på alla dina produkter, gärna flera olika bilder från olika vinklar.

Länka till andra relevanta sidor från din e-handel för att öka dess relevans i sökmotorerna

De flesta e-handlare vet hur viktigt det är att länka till andra relevanta sidor för att öka sin egen relevans i sökmotorerna. Detta gäller inte minst Google, som använder en algoritm som kallas PageRank för att bestämma vilken sida som ska visas först när man söker efter något på internet. Det finns många olika strategier man kan använda sig av för att öka sin relevans i PageRank-algoritmen, och länkning är en av de mest effektiva. Genom att länka från din e-handelssida till andra relevanta sidor – och vice versa – visar du search engines att din site är viktig och relevant, och detta kommer i sin tur leda till bättre placeringar i sökresultaten.

Gör regelbundna blogginlägg och/eller infografik på din e-handelsida för att hjälpa till med SEO

För e-handlare är det viktigt att tänka på SEO för sin hemsida. Ett sätt att göra detta är genom att regelbundet blogga och/eller skapa infografik. Detta innehåll hjälper till att driva trafik till din hemsida, samtidigt som det ger användarna mer information om dina produkter och tjänster. Dessutom kan ett regelbundet blogginlägg eller en infografik vara en bra möjlighet att fånga upp användarnas intresse och få dem att komma tillbaka till din hemsida igen.

Kategorier: