3 viktiga saker att tänka på när du skriver meta-descriptions

Det är viktigt att skriva bra meta-descriptions för din webbplats eftersom det är den text som visas i sökmotorerna när dina sidor dyker upp i träfflistan. Det är alltså en av de saker som avgör om någon klickar på din länk eller inte. Här är tre tips på hur du kan skriva bra meta-descriptions:

1. Se till att vara tydlig och beskrivande. Fundera på vad du vill att människor ska veta om just den här sidan och skriv sedan en text som ger dem den informationen.
2. Använd gärna sökord i din text, men se till att det inte blir för tjatigt och onaturligt. Sökorden ska passa in i sammanhanget och vara en del av en meningsfull fras, inte bara kastas in dit för att de finns med i sökordsanalysen.
3. Gör inte metadescriptionen för lång – ungefär 150-160 tecken räcker gott, annars riskerar du att den inte visas helt eller hamnar bland resultaten från andra sidor (och dess metadescriptions).

Se till att din meta-description är koncis och precis.

Meta-beskrivningar är ett viktigt element i onlinemarknadsföring. De fungerar som en ”sales pitch” för ditt innehåll och bör vara koncisa och precisa. Meta-beskrivningar visas ofta i sökmotorerna när användare söker efter innehåll som matchar deras frågor, och de är en avgörande faktor för att avgöra om ditt innehåll kommer att visas eller inte. Därför är det viktigt att du lägger tid på att skriva en bra meta-beskrivning för ditt innehåll.

Fokusera på ett specifikt nyckelord eller en fras.

Om du vill fokusera på ett specifikt nyckelord eller en fras, är det bäst att använda en sökmotor som Google. Genom att gå in i Googles inställningar kan du välja att alltid visa resultat för ditt valda språk, vilket kommer att göra det mycket lättare för dig att hitta de webbplatser och sidor som matchar dina intressen. Dessutom kan du också installera tillägg till din webbläsare som gör det möjligt för dig att sortera och filtrera sökresultaten på olika sätt, beroende på vad du är intresserad av.

Var inte rädd för att testa olika versioner av din meta-description.

Många människor är rädda för att testa olika versioner av sin meta-description, eftersom de tror att det kommer att påverka deras sökresultat negativt. Detta är dock inte fallet! Faktum är att det kan vara mycket nyttigt att testa olika versioner av din meta-description, eftersom du då kan se vilken som fungerar bäst för ditt webbplatsinnehåll. Det finns ingen anledning till oro, så länge du inte gör några drastiska förändringar i innehållet i din meta-description. Testa gärna flera olika versioner och se till att du alltid inkluderar de viktigaste nyckelordena för ditt innehåll.

Använd din meta-description för att locka klick, inte bara informera sökmotorerna.

En meta-description är ett kort sammandrag av innehållet på en webbsida. Meta-descriptions visas som resultat i sökmotorer och syftar till att locka användare till webbsidan. Författarens namn, titel på artikeln och webbplatsens URL bör alltid finnas med i meta-descriptionen för att ge användarna relevant information.

Tänk alltid på hur användare skannar sidor i sökresultaten – och skriv dina meta-descriptions med det i åtanke!

Först och främst, glöm inte bort att titta på hur användare skannar resultatsidor i sökresultaten. De flesta användare går igenom sidorna snabbt och bara tar in de viktigaste delarna. Med det sagt, se till att du skriver din meta-beskrivning med den här processen i åtanke. Beskrivningen bör vara kort och koncis samtidigt som den innehåller de viktigaste nyckelordena för din sida eller ditt inlägg. Om du kan göra detta på ett effektivt sätt kommer användarna att bli mer intresserade av ditt innehåll och även besöka din sida eller bloggpost.

Kategorier: